In deze culinaire versie van PINDAH* Magazine meer dan 40 (!) recepten van klassiekers uit onze keuken. Prachtig gefotografeerd door huisfotograaf Harold Pereira. We geven hier alvast een stukje van het recept weg.
Ingrediënten
120 gr hoeng kwee meel, zout, 700 ml water, Pandan extract, palmsuiker, kokosmelk.
Bereiding:
Doe het meel in een kom met een snufje zout, water erbij en goed omroeren tot het geheel is opgelost. Drupje pandan extract. Goed doorroeren en in een pan onder voortdurend roeren koken tot een dikke brij.
Schep de warme dikke brij in een zeef en druk door in een kom gevuld met ijswater……..méér weten?
Koop Pindah* nu in de winkel of via onze webshop.
Inmiddels liggen de exemplaren van Pindah* Culinair in duizenden verkooppunten in ons land. Bij Bruna, AKO, Readshop, Primera, de supermarkten, de vakboekhandel: letterlijk overal.
Een greep uit de inhoud
- Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
- Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
- De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
- Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
- De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
- De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
- Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
- De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
- Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.
Of blader hier door de inhoudsopgave:
Hieronder een greep uit de recepten