Indah* kopen
Featured

IN HET HUIDIGE NUMMER: BROODJE KNAK MET SAMBAL

VAN OPA EDWIN

Coen Neirinckx (25) maakt sambal volgens een familierecept van zijn opa Edwin. Opa werkte aan de Birmaspoorllijn en uit eerbetoon bedacht zijn kleinzoon de naam Jaya: triomf.

Wij hebben een tante in Denemarken wonen en namen altijd sambal mee als we haar gingen bezoeken. Speciaal voor mijn oom die er dol op was. Liters gingen er mee. Alles wat over was ging naar buren of vrienden.

Later tijdens mijn studie nam ik potjes mee voor leraren en stagebeleiders. Op een gegeven moment gingen we op mijn werk vega eten. Dat vond ik helemaal prima, maar ik vond dat het wel een boost kon gebruiken. Toen nam ik mijn sambal mee en dat smeerden mijn collega’s ook op hun vega broodje. Binnen no time was de sambal op en begon iedereen te zeuren om meer en riepen ze dat ik die sambal moest gaan verkopen. Toen begon ik mijn eigen bedrijfje: Jaya Sambal. Jaya is Indonesisch voor ‘triomf ’. Het is namelijk een eerbetoon aan mijn opa. Hij was pas negentien toen hij twee jaar lang onder zware omstandigheden aan de Birmaspoorweg heeft moeten werken, oftewel de dodenspoorlijn. Meer dan 13.000 doden vielen er. Mijn opa heeft het overleefd dankzij zijn vechtlust en vastberadenheid om het nooit op te geven.

Ook interessant

Back to top button
×

Hallo!

Klik op de onderstaande knop om een chat te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?